Що таке глікація? Вплив цукру на шкіру
Які складові процесу глікації? Дізнайтеся, як цукор впливає на шкіру, та яких заходів можна вжити, щоб мінімізувати його дію.
Що таке глікація?
У контексті здоров'я шкіри КПГ відіграють критичну роль у розвитку вікових змін. Вони можуть накопичуватися у шкірі з плином часу, призводячи до зшивання і затвердіння таких білків, як колаген та еластин.
Якщо коротко, глікація впливає на еластичність і пружність шкіри, викликаючи передчасні вікові зміни. Розуміння цього процесу важливе для вжиття профілактичних заходів і збереження молодості шкіри.
6 причин глікації
Чи шкодить цукор шкірі?
Надлишок цукру, особливо рафінованого, підвищує рівень інсуліну й посилює запалення, що вкрай негативно впливає на шкіру. Однак у той же час помірне споживання цукру не тільки корисне для здоров'я, а й зберігає молодість і пружність шкіри.
Зменшення кількості цукру в раціоні – потужний інструмент для покращення зовнішнього вигляду шкіри, оскільки це сповільнює процеси глікації. Сприймайте це як окрему доглядову процедуру, яку ви контролюєте за допомогою вибору харчових продуктів. Скорочуючи кількість цукру, ви надаєте шкірі перепочинок від глікації. Менше цукру – менше руйнівного впливу його молекул на колаген та еластин. Це простий, але дієвий спосіб підтримання природної пружності шкіри й збереження сяючого кольору обличчя.